Nyheter

Glassflasker med pant er historie

De siste bryggeriene har nå kuttet ut glassflasker med pant. – Pantepengene er uansett ikke avgjørende for å få folk til å resirkulere, sier Petter Nome i Bryggeriforeningen til NRK.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere ble returnerte glassflasker sendt inn i bryggerienes vaskemaskin for vask, og så ble det tappet nytt øl på flaskene. Nå har Berentsen bryggeri i stedet brukt sommeren på å knuse flaskelageret.

Berentsen og Ringnes tappet i vår de siste gjenbruksflaskene, som de siste bryggeriene i landet. Det som nå finnes av gamle panteflasker er det som ennå ikke har blitt solgt i butikk eller som private fortsatt har stående, ifølge NRK.

For bryggeriene er det nå kun engangsflasker som gjelder.

– Vi har blitt enige om at vi skal avvikle glassflaskene med pant. Dermed blir det bare gjenvinningsflasker som skal kastes i metall- og glassinnsamlinga, seier Jone Ellingsen, som er fungerende daglig leder ved Berentsen brygghus til nrk.no.

Aas bryggeri i Drammen har ikke bruktglassflasker og kasser med pant på en stund. På sine nettsider argumenterer de med at det ikke er spesielt miljøvennlig å frakte tomme ølflasker rundt. Når bilene returnerer til bryggeriet med tomme flasker, frakter de over 90 prosent luft.

Powered by Labrador CMS