Nyheter

Plommegrøt med lokale plommer står på menyen til de eldre i Gloppen. Foto: Dreamstime.com

Gloppen best på mat for eldre som bor hjemme

Gloppen Omsorgssenter i Sogn og Fjordane er årets vinner av Gylne Måltidsøyeblikk, og har et svært godt tilbud med matlevering til eldre som bor hjemme. Over 50 kjøkken og institusjoner deltok i konkurransen i år, og kjempet om førstepremien på 30.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Gloppen er eit strålande eksempel på god matomsorg for eldre som bur heime. Dei fornyar menyen ofte, og lar dei eldre velje mellom fleire middagsalternativ kvar dag. Gode matordningar er avgjerande for å møte eldrebølga som kjem om få år. Eg håpar fleire vil la seg inspirere og lære av mattilbodet til Gloppen, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale i en melding fra departementet.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale peker på at når flere eldre vil bo hjemme, er det nødvendig å legge til rette for at eldre får levert mat på døra som gir måltidsglede og riktig ernæring. I år deltok 53 kjøkken og institusjoner med matordninger for eldre deltok i konkurransen.

De eldre som får mat hjem fra Gloppen Omsorgssenter er sikret sine daglige gylne øyeblikk. Kjøkkenet lager rundt 220 porsjoner hver dag, hvorav 90 porsjoner leveres hjem. Gloppen serverer matvarer som er i sesong, og bevarer mattradisjoner.

I fruktsesongen leveres blant annet ferske plommer til plommegrøt og lokale epler blir brukt til eplekaken.

I tillegg fremhever juryen at maten er billig. Middag og dessert koster 61 kroner.

Gylne Måltidsøyeblikk har i år vært et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet og Forbrukerrådet.

Powered by Labrador CMS