Nyheter

Ingvill Størksen, daglig leder i HØR.

God deltagelse i ølssalgsspillet

Handelens ølsalgsråd er svært fornøyd med konkurranseresultatene for ølsalgsspillet.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom ølsalgsspillet kan butikkansatte spille seg frem til kunnskapen de trenger. I perioden 8. mars-18. april, var det i tillegg syv heldige spillere som vant hver sin Iphone 7.

Handelens ølsalgsråd (HØR) har tatt utradisjonelle virkemidler i bruk for å hindre at mindreårige får kjøpt alkohol. Mobilappen Ølsalgsspillet skal være en morsom måte å teste kunnskapen om regelverket for alkoholsalg.

– Ølsalg er et alvorlig tema, og et stort ansvar, sier daglig leder Ingvill Størksen i HØR i en pressemelding. – Likevel har vi valgt å gjøre det mest mulig lystbetont og morsomt å skaffe seg kunnskapen man trenger for å selge øl innenfor forsvarlige rammer.

Handelens ølsalgsråd, som består av alle de fire dagligvarekjedene, valgte å lyse ut en konkurranse for å få flest mulig å gjennomføre ølsalgsspillet. I løpet av konkurranseperioden var det hele 15 670 gjennomførte spill.

– Dette betyr at en betydelig del av de ansatte i norsk dagligvarehandel gjennomførte spillet i løpet av konkurranseperioden, sier en fornøyd Størksen.

I tillegg til å få nødvendig kunnskap, var det også syv heldige vinnere som snart kan vente seg en flunkende ny Iphone 7 i posten.

– Tilbakemeldingene fra vinnerne av spillet er at det er virkelighetsnært, og en god metode for å skaffe seg nødvendig lærdom, sier Størksen.

Ølsalgsspillet tester butikkansatte både i de praktiske kunnskapene de trenger for å kunne selge alkohol lovlig. I tillegg er spillet lagt opp for å kunne gjøre de ansatte mer bevisst på typiske situasjoner der man må være våken og observant for ikke å gjøre feil. Eksempelvis er det lagt inn situasjoner med alt fra falsk legitimasjon, berusede kunder og mistanke om langing.

– Ølsalgsspillet er med andre ord en effektiv måte å tilegne seg kunnskap på, slår Størksen fast.

Spillet er utviklet av Fete Typer, og finnes på HØRs hjemmesider: www.olsalg.no

De heldige vinnerne av konkurransen er:

Mattias G. Valdersnes, Kiwi Indre arna

Line Karlsen, Bunnpris Ramberg

Aysha Maqbool, Rema Råholt

Murielle Solheim, Spar Bryne

Vebjørn Grønhaug, Coop Mega Ullevål

Kirsten Haarberg, Coop prix Rogalandsgt

Malin Berntsen Løvseth, Rema 1000 Vingrom

Powered by Labrador CMS