Nyheter

Foto: OFG

Gresskar er mer enn bare Halloween-lykt

Fortsatt er Halloween-gresskarene mest populære i Norge, men interessen for andre matgresskar er også økende, forteller Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Publisert Sist oppdatert
Tradisjonen med gresskarlykter siste dagen i oktober er kommet for å bli. Halloween har de siste årene blitt mer og mer populært i Norge.
– Estimatene fra de norske dagligvarebutikkene tyder på at det kommer til å rulle ut over 200.000 Halloween-gresskar til norske hjem de neste par ukene. Det er over 900 tonn, og en ganske betydelig mengde mat, forteller Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt, som oppfordrer til å ha det gøy med å lage mat av gresskar.

I tillegg kommer 40-50 tonn med ulike typer matgresskar. Pyntegresskar solgt i dagligvarebutikker og i blomsterhandel kommer i tillegg.

Har du ikke brukt gresskar i matlagingen før, er tiden inne for å prøve. Skal du gå løs på et matgresskar, er stalltipset å bake det i ovnen først. Skallet kan nemlig være svært hardt, men etter en tur i ovnen blir det mørt og fint og lett å bearbeide. Husk å vaske gresskaret godt under rennende vann før tilbereding.

Gresskar egner seg godt til ovnsbaking, og kan fint brukes i supper og bakverk. Og glem ikke kjernene. Ristede gresskarskjerner er deilig snacks og velegnet i bakst og på frokostblanding.

Foruten de klassiske runde og oransje Halloween-gresskarene, kommer mat- og pyntegresskar i mange forskjellige størrelser, former og farger. De er like gjerne gule eller grønne, og kan til og med ha flotte striper.
Powered by Labrador CMS