Nyheter

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale, Signe Nydal i Signes Raspeball og adm. direktør Nina Sundqvist i Matmerk feirer tildelingen av Spesialitet-merket med en selfie.

Hedret håndlagde raspeballer

Torsdag ble Signes Raspeball hedret med intet mindre enn to Spesialitet-merker, for raspeball med og uten «dott». Nå håper Signe på hylleplass på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

Det var Landbruks- og matminister Jon Georg Dale som delte ut Spesialitet-merket til Signes Raspeball for raspeballer med og uten flesk på Bondeheimen i Oslo.

– Det er morsomt å se at små, lokale bedrifter lykkes, og dette er jo ekte, norsk bondekost, mener Dale.

Spesialitet garanterer en unik smaksopplevelse, og er grundig vurdert av en uavhengig fagjury som ser på både kvalitet og smak.

– Det er en stor ære, sier Signe Nydal, som startet raspeballproduksjonen i Førde i 1995. I dag selger hun raspeballene sine til et stort antall dagligvarebutikker på Vestlandet gjennom Spesialgrossisten. Nå håper hun tildelingen av Spesialitet-merket vil åpne flere dører.

– Vi har hatt en drøm om å selge raspeballene våre på Østlandet. Kanskje bidrar dette til at flere får øynene opp for produktene våre, sier Nydal til Dagligvarehandelen.

Bedriften har fire fast ansatte, men tar inn ekstra hjelp ved behov. For tiden er det seks par hender i arbeid, men man både håper og tror på vekst i årene som kommer.

– Vi flytter snart inn i nye produksjonslokaler som gir oss større kapasitet. Salget så langt i år ligger langt over budsjett, forteller Glenn Nydal Eliassen, Signes sønn og daglig leder i selskapet.

Signes håndlagde raspeballer lages av gode, norske råvarer. Poteter fra Toten, norsk hvete- og byggmel, Hoff potet-flakes og svineflesk fra Fatland. I løpet av et år produserer Signe Raspeball mellom 80-100 tonn raspeballer, og har en omsetning på fem millioner kroner.

Powered by Labrador CMS