Nyheter

Trine Hasvang Vaag kam bli Norturas neste styreleder.

Hun kan bli ny styreleder i Nortura

Trine Hasvang Vaag er innstilt som ny styreleder i Nortura.

Publisert Sist oppdatert

Om Trine Hasvang Vaag blir valgt på Norturas årsmøte i april, vil hun overta ledertrøya etter Sveinung Svebestad. som i fjor høst ga valgkomitéen beskjed om at han ønsket avløsning etter ni år som styrelder.

– Styreledervervet i Nortura er trolig en av de mest krevende posisjonene i landbruket. Vi gikk bredt ut og har i løpet av prosessen vurdert både eksterne og interne kandidater. Det er en enstemmig valgkomité som står bak innstillingen, og vi er svært fornøyde med at Vaag takket ja, sier leder i valgkomitéen Arne Magnus Aasen i en pressemelding.

Vaag er fra Snåsa i Nord-Trøndelag og driver melke- og kjøttproduksjon. Hun ble valgt inn i styret i Nortura i fjor, og har for øvrig lang organisasjonserfaring fra landbrukets organisasjonar.

I dag står Nortura i et krysspress, der kampen om hylleplassen hos de tre kjedene blir stadig tøffere, samtidig som markedsregulatorrollen blir utfordret.

– Vi har derfor vært på leting etter en kandidat som har stor forståelse for helheten i Norturas utfordringer i samspillet mellom industri, marked og politikk. Det tror vi Vaag har, og vi kjenner oss trygge på at hun har de egenskapene som kreves for å overta denne viktige funksjonen, som Sveinung Svebestad har fylt på ein glimrende måte i ni år, sier Arne Magnus Aasen.

Powered by Labrador CMS