Nyheter

Johan Johannson og hans familie eier 74,4 prosent av dagligvareimperiet Norgesgruppen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Johannson-familien kjøper seg inn i Coop-lokaler

Coop ber Konkurransetilsynet om å gripe inn etter at Johansson-familien sikret seg eierskap i Coop-lokaler gjennom skjulte andeler i et fond.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Det skriver Dagens Næringsliv. Det skal dreie seg om et 30-talls butikkeiendommer Coop opererer fra som nå blir deleid av Johansson-familien. De er hovedeiere av Norgesgruppen, som med kjedene Kiwi, Meny og Spar har en svært sterk posisjon i norsk dagligvare.

Dette skjer gjennom at Joh Johansson Eiendom sikret seg deleierskap i 58 eiendommer som er en del av ICA Eiendom, som ble kjøpt av Union eiendomskapital via fondet Union Real Estate Fund II i begynnelsen av desember.

Der har Johansson-familien en eierandel på 19,7 prosent, men Johan Johansson sier andelen vil falle og at investeringsselskapet Joh Johannson Eiendom ikke har en aktiv rolle i forvaltningen av fondet.

– Joh Johannson Eiendom as har ikke innflytelse i fondet. Vi vet ikke hva fondet kan komme til å investere i. Vi har kommittert kapital og håper dette vil gi avkastning, skriver han i en epost til DN.

Coop frykter at konkurrentenes eierskap i eiendomsporteføljen kan by på problemer. Konkurransetilsynet har nå på eget initiativ innledet undersøkelser på bakgrunn av tips.

– Vi er klar over transaksjonen og har bedt kjøper om mer informasjon, sier Magnus Gabrielsen, som er avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet. (©NTB)

Powered by Labrador CMS