Nyheter

Jordbærøl inspirert av Aune Sand

Torsdag lanserte det skotske bryggeriet Brew Dog Hello My Name is Aune, en dobbel IPA med jordbærsmak, spesiallaget for nordmenn.

Publisert Sist oppdatert

Artist, filmskaper, TV-stjerne og champagneelsker Aune Sand har vært inspirasjonen for Brew Dogs nyeste øl-utgivelse, skriver de i en pressemelding.

Ølet er tilsatt jordbær, Aune Sands favoritttilbehør til champagnen. Jordbær er også en gjenganger i hans kunstneriske verker.

Hello My Name is Aune er én av ni øltyper i serien Hello My Name Is..., som er lansert i ni ulike land i Europa. Hvert øl er tilsatt smak fra en spesifikk frukt med tilknytning til det enkelte land. Hvert øl har også fått navn etter forslag fra Brew Dogs tilhengere i det respektive landet.

Bryggeriet har også tidligere brygget et øl i denne serien for Norge. Men navnet Hello Mye Name is Mette Marit ble for sterk kost for Norge og ble sensurert da den kom ut i 2013.

Norge har lenge vært et viktig marked for Brew Dog, som er representert i Norge av Cask Norway. I 2015 åpnet bryggeriet en egen bar på Grünerløkka. De forventer en eksport på rundt 400.000 liter øl til Norge i 2017.

Lanseringen er også en del av en crowfundingskampanje. Brew Dog har flere ganger fått finansiering ved bruk av crowdfunding, og i oktober gikk den femte runden av «Equity for Punks» av stabelen. Inntektene i denne runden skal kunne resultere i opp mot 524 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS