Nyheter

Vinnersjanser: Den norske juryen har god tro på at noen av de norske kandidatene vinner frem i København. Fra venstre redaktør Anya Seeberg Liaaen i Matmagasinet NORD, Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag og kokk Even Ramsvik.

Klart for nordisk toppoppgjør i mat

Torsdag skal de beste aktørene innenfor matproduksjon og matformidling i Norden kåres.

Publisert Sist oppdatert
Da skal vinnerne av den nyetablerte matprisen Embla offentligjøres i København. Prisutdelingen skjer i forbindelse med arrangementet «Better Food for More People» under Copenhagen Cooking.
De nordiske bondeorganisasjonene står bak prisen der målet er å styrke en felles nordisk matidentitet og -kultur, og samtidig øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.
Det er ingen tvil om at kandidatene fra de nordiske landene holder en høy kvalitet og at konkurransen for å vinne frem er hard. Likevel har jurymedlem og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, tro på norske vinnersjanser.

– Norge har helt klart gode vinnersjanser i flere av kategoriene med våre gode produsenter av både råvarer, foredling og formidling! sier Lars Petter Bartnes i en pressemelding.

Sterke finalister
Det er nominert kandidater fordelt på syv kategorier fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene, i tillegg til Ålandsøyene. De som kjemper om å nå helt til topps fra Norge er:
Tingvollost - Årets mathåndverker (Møre og Romsdal)
Fjellgris fra Valdres, Stølsvidda - Årets råvareprodusent (Hedmark og Oppland)
North Sea Salt Works - Årets matgründer (Møre og Romsdal, øya Gossen)
Geitmyra matkultursenter - Årets mat til barn og unge (Oslo)
Matmagasinet NORD - Årets matformidler (Oslo)
Røros ved Rørosmat Ba og Destinasjon Røros - Årets matdestinasjon (Trøndelag)
Hurtigruten - Årets mat til mange (Troms)
En felles nordisk jury vil avgjøre hvem som går av med seieren i de ulike klassene. Den norske juryen består av kokk Even Ramsvik, redaktør Anya Seeberg Liaaen, Matmagasinet Nord og Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.
Powered by Labrador CMS