Nyheter

Kraftig økning i netthandel

Nordmenn og norske bedrifter handler stadig mer på nett. I fjor økte netthandelen med 13 prosent, ifølge tall fra SSB.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse fra Statistisk Sentralbyrå viser at nordmenn brukte vesentlig mer penger på netthandel i fjor enn i 2015. Totalt kjøpte den norske befolkningen varer for 16,3 milliarder kroner igjennom netthandel i 2015, et tall som økte til 18,4 milliarder i 2016. Det utgjør en økning på hele 12,9 prosent. Rundt 3 av fire nordmenn handler i dag varer på nett.

I gjennomsnitt detaljhandlet hver nordmann både på nett og i butikk for 82 477 kroner i 2016. Kommunen med størst omsetning per innbygger var Ullensaker kommune – her var omsetningen per innbygger på 217 016 kroner i 2016.

– Stadig flere føler seg trygge når de handler varer på nett, noe vi ikke bare merker i form av øket handel, men også færre henvendelser i forhold til produktene. , sier Rune Wee i den nettbaserte utstyrsleverandøren Wee.no, som blant annet selger landbruksutstyr.

Han forteller at langt flere enn tidligere bestiller traktorer, hjullastere eller andre kostbare produkter fra hele landet uten først å henvende seg til selskapet per telefon.

– Direkte handel i nettbutikk, samt informasjonssanking på nett om produktene i forkant, er i ferd med å bli en helt vanlig måten å handle utstyr på, sier han.

Powered by Labrador CMS