Nyheter

Landsbyutvikling i sentrum for Verdens matvaredag

I dag markeres verdens matvaredag. Tre fjerdedeler av ekstremt fattige lever av landbruksproduksjon, og det er store utfordringer knyttet til migrasjon. FNs generaldirektør mener landsbyutvikling kan bidra til å bedre kårene for de mest vanskeligstilte.

Publisert Sist oppdatert

Utfordringene ved migrasjon står sentralt, og FNs generaldirektør José Graziano da Silva peker derfor på at vi i større grad må finne løsninger i nærområdene.

Han mener det må utvikles landsbyer som kan skape flere arbeidsplasser, bedre tilgangen på mat og styrke den sosial beskyttelsen. I sum vil dette bidra til å redusere konfliktene, mener da Silva.

Verdens matvaredag markeres den 16. oktober, og ble etablert av FNs organisasjon for mat og landbruk i 1979, opplyser regjeringen på sine nettsider.

Dagen minner oss på at mange mennesker i verden sulter. Landbruks- og matdepartementet følger opp FNs bærekraftsmål nummer 2 som er å utrydde sult, oppnå matsikkerhet, bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk innen 2030. Over bistandsbudsjettet støtter Norge fattige i utviklingsland sine muligheter til økte inntekter og bedre ernæring gjennom verdiskaping i jordbruk, skogbruk og fiskeri. Retten til mat som en menneskerett og vektlegging av likestilling er grunnleggende for norsk bistandspolitikk.

Powered by Labrador CMS