Nyheter

Lavere internasjonale priser på korn og kjøtt

Dei internasjonale prisene på hvete fortsatte å gå ned i august. Falt gjorde også prisene på storfekjøtt, forteller Landbruksdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

De internasjonale prisene på korn, som Landbruksdirektoratet følger, gikk ned i august, mens prisene på smør og egg gikk opp. Lavere priser på korn, sukker og kjøtt bidro til at FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) sin prisindeks for landbruksvarer gikk ned med 1,3 prosent fra juli til august.

Det meste av hveteproduksjonen på verdensmarkedet er nå høstet, og internasjonale hvetepriser gikk ned i august som følge av at produksjonen ser ut til å bli større enn ventet. Produksjonen er spesielt stor i Svartehavsregionen, som eksporterte mye hvete i august.
Liten tilgang på smør til eksport har bidratt til svært høye priser på smør.
Prisene for helmelkspulver har og gått opp, mens skummetmelkpulverprisen har gått ned den siste måneden.
Ostemarkedet synes å være stabilt.´
FAOs prisindeks for kjøtt gikk ned med 1,2 prosent fra juli til august. Verdensmarkedsprisene på kjøtt av sau/lam, fjærfe og svin lå stabilt, mens økte tilførsler av storfekjøtt fra Australia bidro til at de internasjonale prisane på storfekjøtt gikk litt ned.
Snittprisen på egg i EU var nærmere syv prosent høyere i august enn i juli, men i mange land var prisen ganske uendret. Prisen på egg i Nederland er på vei oppover, og prisene har også økt i Polen.
Powered by Labrador CMS