Nyheter

Foto: NTB / scanpix

Leter etter Norges beste matordninger for eldre som bor hjemme

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (bildet) inviterer alle som leverer matordninger til eldre som bor hjemme til å delta i en konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Den beste ordningen blir premiert med 30.000 kroner, melder hans departement.

– Gode matordningar er avgjerande for å møte eldrebølga som kjem om få år. Når fleire vil bu heime, er det naudsynt å legge til rette for ordningar som tilbyr måltid som gjev eldre måltidsglede og riktig ernæring, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale til departementets nettsider.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale har tidligere lansert Gylne Måltidsøyeblikk på Babette Dagsenter. Målet med Gylne Måltidsøyeblikk er å løfte fram et mangfold av varierte matordninger for eldre. I år utvider Dale konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk fra mat på sykehjem, til å finne løsninger for eldre som bor hjemme. Matordningene kan være både store og små, tradisjonelle eller utradisjonelle, og fra private eller kommunale aktører. For å melde på en matordning, må de som drifter ordningen svare på en spørreundersøkelse fra Forbrukerrådet.

Vinneren blir kåret i slutten av august. Forbrukerrådet og Landbruks- og matdepartementet går inn med 15.000 kroner hver i premiepotten.

Powered by Labrador CMS