Nyheter

Kjøpmann Øyvind Øvsthus på Meny Greverud håper kundene i Oppegård syd vil være lojale. Arkivfoto: Marit Haugdahl

Meny taper 300.000 kroner i uken på at Rema bygger

Omsetningen til Meny Greverud har stupt etter at de mistet nærmere 80 prosent av parkeringsplassene.

Publisert Sist oppdatert

Meny-kjøpmann Øyvind Øvsthus på Greverud opplever det som tøft å drive butikk etter at han i juli mistet nærmere 80 prosent av parkeringsplassene utenfor butikken. Det merkes på omsetningstallene.

– Vi har så langt sluppet unna permitteringer og oppsigelser, men har holdt allmøte, hvor vaktturnus sto på dagsorden. I tillegg har vi hatt stillingsstopp, så de som har sluttet har ikke blitt erstattet. Foreløpig er det ingen som trenger å bekymre seg for arbeidsplassen sin, beroliger Øvsthus til Østlandets Blad.

Ironisk nok skyldes parkeringsproblemene et at Rema Eiendomsutvikling Øst bygger leilighetskompleks på nabotomten med en Rema 1000 på gateplan. Det er også de som eier bygget der Meny-butikken holder til.

Meny har ifølge lokalavisen 53 ansatte og hadde et sted mellom 1200 og 1500 kunder innom daglig før utbyggingen startet. Ukeomsetningen på høsten ligger normalt på rundt to millioner kroner, men Øvsthus regner med en svikt i ukeomsetningen på nærmere 300.000 kroner. Kundenedgangen er størst mellom klokken 15 og 19 på hverdager.

Ikke nok med at Meny-butikken har måttet kjempe for å beholde kundene sine. De siste helgene har de også måtte «sloss» for de ytterst få parkeringsplassene de har igjen på grunn av konfirmasjonsseremonier i kirken over veien. Sist helg avviste Menys egne parkeringsvakter rundt 50 bilister som skulle i konformasjon.

Powered by Labrador CMS