Nyheter

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Mystisk lukt på kjøpesenter: Fremdeles et mysterium

18 av de 19 personene som ble sendt til sykehus etter hostereaksjon på et kjøpesenter i Bergen har nå blitt skrevet ut. Hendelsen er fortsatt et mysterium.

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Det var like før klokka 18. mandag kveld at flere kunder på Sletten kjøpesenter i Bergen meldte om hoste, svie og kløe i halsen. Mange klaget over en spesiell lukt. Brannvesenet i Bergen rykket mannssterkt ut og evakuerte senteret mens 19 personer ble sendt til sykehus for sjekk.

Ingebjørg Maradiaga er ifølge Bergens Tidende den siste av de 19 berørte personene som nå skrives ut fra sykehuset.

– Det føltes som om jeg fikk noe i halsen. Jeg kjente at det var noe i luften, og jeg begynte å hoste umiddelbart. I det jeg var på vei ut, var det tre personer som kom inn som også begynte å hoste, sier hun til avisa.

Ble hentet av ambulanse

Maradiaga dro hjem før alarmen gikk på kjøpesenteret, men ringte legevakten ved 19.30-tiden da hun fikk vite mer om hva som hadde skjedd, og ble engstelig. Hun ble hentet av ambulanse i sitt hjem og på sykehuset ventet en svært omfattende sjekk. Det ble blant annet foretatt EKG-test, blodprøve, røntgen og blodtrykkssjekk.

– Det var voldsomt og skremmende, men det er godt å se at apparatet fungerer når slikt skjer, sier 40-åringen til Bergens Tidende.

Sjekker overvåkingsbilder

Årsaken til folks plager ble ikke lokalisert og brannvesenet lot derfor kjøpesenteret åpne igjen tirsdag etter at alle tekniske systemer var blitt grundig testet.

Ingen av de 19 som ble sendt på sykehus fått har alvorlige skader.

Ifølge NRK har fremdeles verken politiet, brannvesenet eller Haukeland sykehus funnet svar på hva som kan ha forårsaket hendelsen.

Politiet jobber nå med å se gjennom videoovervåking fra senteret i håp om å finne en løsning på mysteriet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS