Nyheter

Nedgang i alkoholsalget, men ølsalget er godt

Det inntas mindre alkohol gjennom norske struper, men nedgangen gjelder ikke øl, opplyser Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Publisert Sist oppdatert
Arne Giverholt
Sist uke kunne Statistisk sentralbyrå meddele at nordmenn i første halvår kjøpte 2,82 liter ren alkohol, en nedgang på tre prosent fra samme periode i fjor.
– Salget av sprit går ned, vin flater ut, men ølsalget går godt, beroliger Petter Nome, daglig leder av Bryggeri-og drikkevareforeningen.
– Ølsalget begynte riktignok dårlig i 2017, men har tatt seg opp utover året. Både i januar, februar og mars lå salget flere prosent under fjoråret, men så har situasjonen snudd, sier Nome.
Omsetningen i april var på det jevne, og i mai var ølsalget på linje med hva det var i 2016, og som bare kan karakteriseres som knallbra. Det har det vært siden.
– Vi har jo ikke akkurat hatt en sommer som gagner ølsalget?
– Det kan du godt si, men likevel har ølsalget vært godt. I øyeblikket ligger omsetningen 0,6 prosent under fjoråret, som var all time high. Det skyldes de første månedene. Når året er slutt, tror jeg vi matcher 2016, fremholder Nome.
Les hele saken i ukens papiravis!
Powered by Labrador CMS