Nyheter

Nortura-sjef Arne Kristian Kolberg. Foto: Are Knudsen.

Nortura legger ned skjæreavdelingen i Sarpsborg

Konsernsjefen i Nortura har besluttet å flytte skjæreaktiviteten fra Sarpsborg til andre anlegg.

Publisert Sist oppdatert

63 årsverk berøres, men de aller fleste vil få tilbud om jobb andre steder i konsernet eller ledige stillinger i andre avdelinger i Sarpsborg, melder Nortura i en pressemelding.

I oktober 2016 besluttet kjøttsamvirket å utrede en eventuell flytting av skjæreaktiviteten ved Sarpsborg. Begrunnelsen var at Nortura har for lav kapasitetsutnyttelse på skjæring og må styrke sin konkurransekraft.

Utredningen viser at flytting av skjæreaktiviteten vil gi både bedre kapasitetsutnyttelse og styrke konkurransekraften.

– Vi opererer i et marked med tøff konkurranse og der krav til ny teknologi og automatisering forsterkes. Vi er derfor avhengig av å samle aktiviteten til færre anlegg og sikre fremtidsrettede løsninger. Dette gjør vi for å øke lønnsomheten og trygge arbeidsplasser, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i meldingen.
Nortura har gjennomført mange strukturendringer de siste årene og kan vise til at 9 av 10 som tidligere har blitt berørt har fått tilbud om jobb innenfor konsernet eller har fått hjelp til å finne nytt arbeid.

– Vi tar aldri lett på slike avgjørelser, men er glad for at vi lykkes å gjennomføre dem på en ryddig måte, sier Kolberg.
Skjæreaktiviteten flyttes fra Sarpsborg til Nortura sine anlegg ved Tønsberg, Steinkjer, Rudshøgda og Forus. Omstilling av medarbeidere er beregnet til å ta 6 måneder.

Powered by Labrador CMS