Nyheter

Konsernsjef Peter Ruzicka i Orkla. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Orkla kjøper svenske nettbutikker

Orkla har inngått avtale om kjøp av det svenske selskapet Health and Sports Nutrition Group HSNG AB. Kjøpet er del av Orklas digitale satsing.

Publisert Sist oppdatert
(NTB): HSNG driver netthandelsportalene Gymgrossisten og Bodystore, og er Nordens største nettaktør innen helse og sportsernæring. HSNGs virksomhet vil bli videreført som en egen enhet i Orkla Care.

– Orkla har som mål å styrke seg innenfor digital markedsføring og salg, og får med dette nærhet til et stort antall engasjerte forbrukere. Helse er et satsingsområde for oss, og vi ser gode muligheter for samarbeid med vår eksisterende virksomhet, blant annet i form av økt distribusjon i tradisjonelle salgskanaler og ikke minst økt forbrukerinnsikt, sier konserndirektør og leder for Orkla Care, Stig Ebert Nilssen i en pressemelding.

HSNG eies i dag av Qliro Group og har hovedkontor i Stockholm. 60 prosent av selskapets omsetning for de siste 12 måneder kommer fra Sverige, og resten fra Finland, Norge og Danmark.

Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndigheter i Sverige, Norge og Østerrike. Partene er blitt enige om en kjøpesum på 360 millioner svenske kroner på gjeldfri basis.

Powered by Labrador CMS