Nyheter

Orkla utvider i Danmark

Orkla Food Ingredients kjøper et dansk salgs- og distribusjonsselskap for å styrke posisjonen som leverandør av økologiske og vegetariske matvarer.

Publisert Sist oppdatert

Orkla Food Ingredients har, gjennom sitt deleide datterselskap Dragsbæk A/S, signert og gjennomført en avtale om å kjøpe 80 % av aksjene i det danske salgs- og distribusjonsselskapet SR Food A/S («SR Food»). Med kjøpet av SR Food ønsker Orkla Food Ingredients å videreutvikle sin posisjon som leverandør av økologiske og vegetariske matvarer.

SR Food har et bredt produktsortiment og tilbyr blant annet ferske deiger, tapas og pålegg til det nordiske markedet. Selskapet har en økende andel økologiske og vegetariske produkter i sin portefølje. SR Food og Orkla Food Ingredients utfyller hverandre godt. Gjennom merkene Naturli' og nylanseringen Funky Fields, har Orkla Food Ingredients tatt en tydelig posisjon i markedet for økologisk og vegetarisk mat.

– Med kjøpet av SR Food videreutvikler Orkla sin plattform for vekst innen økologiske og vegetariske matvarer, og styrker i tillegg sin posisjon innen ferske deiger. SR Food og Orkla Food Ingredients har mange felles kunder, noe som muliggjør bredere distribusjon og utvidet produktsortiment. Oppkjøpet innebærer også et potensial for synergier mellom virksomhetene, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland, i en pressemelding.

SR Food er en privateid virksomhet etablert i 2003 og har 6 ansatte. Selskapet ledes av aksjonær Jan Hørby, som vil fortsette som daglig leder. Selskapets hovedkontor ligger i Randers, Danmark. SR Food hadde i 2016 en EBIT på DKK 11,3 mill. (ca. 14 mill. kroner).

Selskapet konsolideres regnskapsmessig fra 1. mai 2017. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Powered by Labrador CMS