Nyheter

SPONSOROPPDRAG: Snorklippingen sto Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen for, med skistjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen på hver side. Foto: Marit Haugdahl

Reagerer på Johaugs sponsoroppdrag hos ASKO

Juridisk ekspert Robin Mackenzie-Robinson reagerer på at Therese Johaug stilte opp på sponsoroppdrag hos ASKO sammen med Marit Bjørgen tidligere i uken.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag stilte Marit Bjørgen og dopingutestengte Therese Johaug opp på sponsortreff i forbindelse med åpningen av grossistselskapet ASKOs nye sentrallager for kjølevarer i Vestby. Både Johaug og Bjørgen har hatt Asko som privat sponsor i mange år.

– Vi har et godt partnerskap, og vi stiller opp på ulike arrangementer som familiedager, skikurs før Birken eller rulleskikurs, sa Therese Johaug til Moss Avis etter sponsoroppdraget. Therese Johaug er som kjent utestengt fra all idrett i 18 måneder.

Juridiske ekspert Robin Mackenzie-Robinson, som har fulgt Johaug-saken for TV 2, reagerer kraftig på at utestengte Johaug stilte opp med Bjørgen på sponsoroppdrag.

– Jeg registrerer at det er stor interesse blant flere norske næringslivsaktører å sponse en utøver som soner en dopingdom for å ha testet positivt for et anabolt steroid. Hadde du fortalt meg for fem år siden at en norsk toppidrettsutøver som var dømt for doping skulle oppleve sponsorsituasjonen som positiv, hadde jeg ikke trodd på deg, sier Mackenzie-Robinson til TV 2 Sporten.

– Vi får satse på at fremtidige dopingdømte norske utøvere som er mindre populære vil oppleve den samme støtten fra sponsorer – jeg har imidlertid mine tvil, legger han til. Ifølge regelverket står Johaug står fritt til å pleie inngåtte sponsoravtaler samt inngå nye sponsoravtaler selv om hun soner en dopingdom.

ASKO har flere ganger gått ut og fastholdt at de støtter Johaug 110 prosent uansett.

Powered by Labrador CMS