Nyheter

Rema endrer emballasje etter Matkontroll-sjekk

Den rosa plasten på skinkeproduktene fra Rema 1000 har ingen ekstra beskyttende effekt. Nå endrer de emballasjen.

Publisert Sist oppdatert

TV 2s Matkontrollen har sjekket mange skinkeprodukter hos ulike butikkjeder. Skinkene fra Rema 1000 skiller seg ut. I stedet for blank er det lagt rosa plast over skinken.

Skinkene i Rema 1000-serien «Vår beste skinke» som produseres av Sørlandskjøtt har rosa film. Det har også skinkeprodukt-seriene fra Nordfjord Kjøtt.

Rema 1000 forklarte dette med at kjøttpålegg er sårbart overfor det sterke lyset i en butikk, og at de derfor beskytter pålegget med en ekstra barriere som har et svakt rosa skjær i seg.

Men barrieren har ingen effekt, ifølge forsker Hanne Larsen ved Nofima. Hun har sett nærmere på skinkepakkene ved hjelp av et spesielt lysmålingsinstrument. Målingene er utført i kjølerom med spesielle lys, for å simulere hva som gjøres i butikk. Hun sammenlignet Rema-skinkene med en skinkepakke fra Gilde som har blank film.

– Den rosa filmen og den blanke filmen slipper gjennom akkurat like mye lys. Rosa film beskytter altså ikke produktene bedre mot butikklys enn gjennomsiktig film, sier Larsen til Matkontrollen. Hun stakk også hull på begge skinkepakkene og la dem i kjøleskapet. Etter et døgn kunne vi se at skinken fra Gilde var grå utenpå og inni. Rema-skinken var fortsatt var rosa med plasten på, men da hun åpnet pakken, var den også grå. Emballasjen kan altså være med å kamuflere forringet kvalitet på produktet.

Matkontrollens avsløring gjør at Rema 1000 har bedt produsentene om å endre pakkene sine.

Innslaget ser du på Matkontrollen i kveld.

Powered by Labrador CMS