Nyheter

Rema og Nidar lanserer påskeegg uten palmeolje

Lavpriskjeden har i samarbeid med Nidar utviklet et miljøvennlig alternativ som erstatter Freias påskeegg i alle Rema 1000-butikker.

Publisert Sist oppdatert

– I fjor lovet vi våre kunder å fjerne påskeeggene fra Freia dersom de fortsatt inneholdt palmeolje. Dette løftet har vi holdt og er glade for å kunne tilby kundene våre et alternativ som ikke bidrar til avskoging, sier Kaia Andresen, miljøsjef i Rema 1000 i en pressemelding.

Påskeeggene er utviklet i samarbeid med Nidar.
– Palmeoljen er erstattet med kokos, shea- og solsikkeolje. Det viser at det er mulig å lage bærekraftige påskeegg uten at det går ut over smak og kvalitet, sier adm. direktør Jeanette Hauan Fladby i Orkla Confectionery & Snacks Norge i meldingen.

I 2014 fjernet Rema palmeoljen i alle egne matvarer og stilte samtidig krav til merkevareleverandørene om å vise til en utfasningsplan. Rema takker også nei til alle nyheter som inneholder palmeolje.

Samarbeidspartner Regnskogfondet er glade for at kundene har muligheten til å ta et miljøvennlig valg.
– Palmeoljeindustrien raserer regnskogen og bidrar til å utrydde dyrearter. Det er derfor utrolig viktig at bedrifter som Rema 1000 og Nidar gir forbrukerne en mulighet til å velge bort den skadelige palmeoljen når de skal spise påskegodt, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Påskeeggene er tilgjengelig i alle Rema 1000-butikker fra i dag, torsdag 9. mars.

Powered by Labrador CMS