Nyheter

Ingar Paul Taxt med Silamrs mest kjente produkt: Mart Cart.

Silmar feirer 10 år

Ti år er gått siden Ingar Paul Taxt etablerte Silmar, kanskje best kjent som leverandør av motoriserte handlevogner for bevegelseshemmede.

Publisert Sist oppdatert

I morgen er det på dagen ti år siden Silmar så dagens lys. Gründer Ingar Paul Taxt forretningsidé var å levere elektriske handlevogner og rullestoler med handlekurver.

Siden den gang har produktspekteret blitt utvidet med sikkerhetsprodukter, interiør- og utemiljø, handlevogner, handlevognhus, med mer. Kundelisten er blitt lang blant kjøpesentre, varehus, eiendomsselskaper og offentlig forvaltning. Silmar har også funnet et marked utenfor landets grenser, og etablerte det svenske datterselskapet Silmar AB i desember 2014.

– Vi har hatt en jevn og positiv utvikling. I 2015 ble vi Gasellebedrift, og vi opplevde i 2016 nok et år med rekordomsetning og resultat, sier Ingar Paul Taxt i en pressemelding.

Silmar AS ble startet etter tips fra en venn av Taxt. Han var skotte og på grunn av sine bevegelseshemninger handlet han med elektriske handlevogner når han var i hjemlandet. Men i Norge hadde ingen kjøpesentre hjelpemidler, slik at han fikk handlet i de store kjøpesentrene og varehusene. Taxt fant agenturet for produktene for å løse problemet i USA. Firmaet ble dannet og import av Mart Cart elektriske handlevogner og rullestoler begynte. Da Sandvika Storsenter skulle åpne sin nye del i 2007, sto Silmar sine Mart Cart på plass for å ta kunder fram og tilbake i det da største kjøpesenteret i Skandinavia. Thon og Sandvika Storsenter var en av Silmar’s første kunder. De samme Mart Cart-ene hjelper fortsatt daglig kunder i Sandvika og i en rekke andre sentre og varehus i Skandinavia.

Etter å ha levert Mart Cart i en tid kom etterspørselen etter måter å få mennesker med funksjonsnedsettelser trygt ut av sentrene ved evakuering. Dette førte til import av evakueringsstoler og annet sikkerhetsutstyr. Escape Chair-agenturet ble signert og importeres fra Tyskland og Nederland.

– Siden den gang har ulike forespørsler dukket opp og vi har økt produktspekteret med interiør- og utemiljøprodukter, leke- og barneprodukter, handlevogner, handlevognhus, evakueringsmasker og andre spesialprodukter, forteller Ingar Paul Taxt, som er ganske stolt av sitt særegne produktspekter.

En stadig økende del av salget i dag er interiør- og utemiljøprodukter, men grunnlaget for at firmaet ble etablert, kundeserviceproduktene Mart Cart elektriske handlevogner og rullestoler, er fortsatt hjertebarnet til adm. dir. Ingar Paul Taxt.

– Flere brukere vi har truffet på våre turer forteller om gleden av å få ta del i shoppingen, kunne handle på egenhånd uten hjelpere og det å være på kjøpesenteret. Uten Mart Cart hadde de ikke fått det til sier mange. Det er som å få komme tilbake til samfunnet og være en del av ett felleskap de har vært ute av. Slike historier varmer hjertet, forteller Taxt.

– For å ha nok kapasitet til enhver tid, kjøper vi tjenester som lager, ekspedisjon, regnskap og reklame fra eksterne leverandører, og disse har i hovedsak vært de samme siden vi startet. Vi benytter også innleide personer på deltid, og ikke minst egen familie ved behov. På denne måten har vi nødvendig kapasitet for større leveranser, samtidig som vi har fokus på lave kostnader for oss og våre kunder, forteller gründeren.

Powered by Labrador CMS