Nyheter

Sjefen som ikke vil ha bonus

Coop-sjefen på Helgeland ble lovet bonus for god drift, men har ikke samvittighet til å ta mot pengene.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2012 ble Per B. Brochmann ansatt som ny administrerende direktør i Coop Helgeland med et klart oppdrag: Å få den økonomisk skakkjørte skuta på rett kjøl. Bonusavtalen som er nedfelt i ansettelseskontrakten har han aldri benyttet seg av, skriver Rana Blad.

– Så langt har jeg ikke tatt imot ei eneste bonuskrone. Jeg har ikke hatt samvittighet til å heve bonus ut fra selskapets situasjon. Det blir ikke rett at jeg skal heve bonus, når vi i forbindelse med omstillingene av Coop Helgeland har lagt ned mange butikker og over 100 medarbeidere er ikke lengre ansatt i samvirkelaget, sier Brochmann til lokalavisen.

Hans nei til bonus gjelder også for regnskapsåret 2016, da selskapet tjente penger for første gang på veldig på lenge.

Coop Hegeland har gjennomgått en hel del tøffe driftsår. I 2012 gikk driften dårlig og man hadde blodrøde regnskapstall. Man fryktet for at man ikke hadde nok penger til å betale ut medlemsbonusen en gang, forteller Rana Blad.

Styreleder Toril Valla forteller at styret enn så lenge ikke har kunnet sette opp målkriterier for en bonus, slik ansettelsesavtalen åpner for.

– Jeg vil si det er redelig at vi har en administrerende direktør som tar et slikt valg i forhold til bonus og viser solidaritet, når selskapet gjennom mange år har vært i en krevende økonomisk situasjon, sier hun.

Powered by Labrador CMS