Nyheter

Sophie Elise er en engasjert, ung dame. Her støtter hun Remas satsing på palmeolje-frie produkter under et arrangement i 2015. Nå er det animalske produkter hun tar avstand fra. Arkivfoto: Marit Haugdahl

Sophie Elise får kritikk for å feilinformere om ost, kjøtt og egg

Bloggkjendis Sophie Elise får kritikk fra faglig hold for påstander som «Å spise kjøtt er like kreftfremkallende som å røyke» og «ost er avhengighetsskapende», skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Bloggkjendisen har sett den omdiskuterte dokumentaren «What the health», som handler om hvorfor vi bør spise mindre animalske produkter. I et blogginnlegg roser hun Netflix-dokumentaren, og lister hun opp en del av det hun noterte underveis. To av påstandene er nevnt overfor. Andre går på at man kan booste kreftceller ved å spise for mye kjøtt og at egg ikke er bra for deg.

Ifølge Aftenposten er blogginnlegget er likt og delt over 1500 ganger på Facebook. Flere har nå kritisert henne for å spre skremselspropaganda ukritisk.Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, er blant dem som har lest Isachsens blogg.

– Når man skriver om kosthold, ernæring og helse, og har såpass mange følgere, så har man et ansvar for at det man formidler er riktig, sier Granlund til avisen.

Hun avkrefter både at ost er avhengighetsskapende og at rødt kjøtt er like kreftfremkallende som å røyke. Granlund forsikrer også om at man godt kan spise ett egg om dagen, med mindre man har veldig høyt kolesterol.

Powered by Labrador CMS