KBS

St1 antar at avgiftshoppet er «godt begrunnet»

St1 satser på billig lørdagsgodt i Shell-stasjonene, men vil ikke kritisere Regjeringens avgiftshopp på søtsaker.

Publisert Sist oppdatert
Mens de fleste bransjeaktørene, inklusive fagforbund og bransjeorganisasjoner, raser over Regjeringens rekordhøye avgitfshopp på sukker, sjokolade og mineralvann, flagger St1 at de har tro på myndighetene.
Det gjør de til tross for at de tidligere i år relanserte begrepet «Lørdagsgodt» i Shell-stasjonene. I praksis betyr det at smågodthyllene fylles godt opp og at prisene settes kraftig ned. St1 risikerer således å merke avgiftshoppet godt.
Men på spørsmål fra Dagligvarehandelen om de synes det er god næringspolitikk å hente inn 1,8 milliarder kroner i økte avgifter på sjokolade, søtsaker og brus, svarer markedssjef Erik Anker i St1:
– Vi har ingen kommentar til om dette er god næringspolikk eller ikke. Vi velger å forholde oss til myndighetenes beslutninger som vi må anta er godt begrunnet.
– Vil avgiftsøkningen ha betydning for «Lørdagsgodt»-satsingen ute på stasjonene?
– Vi opplever at godteri på lørdager til en nedsatt pris har blitt godt mottatt av våre kunder. Myndighetenes avgiftspolitikk er ikke avgjørende for om vi velger å fortsette dette konseptet i 2018, eller ikke, svarer Anker.
Powered by Labrador CMS