Nyheter

Tøft for småbryggerier

Både Haandbryggeriet og Aja Bryggeri i Drammen gikk med solide underskudd i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Da Haandbryggeriet flyttet til større lokaler på Brakerøya i Drammen, var planen å selge enda mer øl. I stedet flatet salget ut, og i fjor gikk de med drøye 2,2 millioner kroner i underskudd, skriver Laagendalsposten.

– Da vi tok et såpass stort steg og flyttet fra Sundland til Brakerøya, beregnet vi at vi skulle selge en god del mer. I stedet har vi holdt oss på samme nivå. I tillegg har vi forholdsvis store faste utgifter på Brakerøya, sier Egil Hilde, medeier og daglig leder i Haandbryggeriet.

Målet for 2017 er å gå i null. Bryggeriet merker at konkurransen er betydelig skjerpet de siste par årene.

– Det er nå 170 bryggerier i Norge, og i hver kommune er det nye bryggerier som starter opp. Og det fins mye lokalpatriotisme rundt i landet. Det gjør det vanskeligere å selge på landsbasis, sier Hilde til Laagendalsposten.

Heller ikke for lille Aja Bryggeri, som flyttet inn på Sundland da Haandbryggeriet installerte seg på Brakerøya, har det vært rosenrødt.

Aja Bryggeri doblet omsetningen, men gikk likevel med 5,3 millioner i underskudd. Nå skal imidlertid et samarbeid med metallband og en attraktiv Rema 1000-avtale bidra til at det løsner for bryggeriet.

De har nylig inngått en avtale med Rema, som skal selge metallbandet Mysticums øl i alle landets butikker.

– Det er veldig bra for oss, og vil sannsynligvis føre til at vi går i null i år. Og kanskje med overskudd neste år, sier Oskal til Drammens Tidende.

Powered by Labrador CMS