Nyheter

Trygge Prior-egg

– Mange ønsker en sikkerhet for at egg fra Nortura ikke er berørt av den europeiske eggskandalen. Det kan vi garantere, forsikrer leverandøren.

Publisert Sist oppdatert

– Nortura har kun norske egg i markedet. Prior-merkede egg fra Nortura er garantert norske. Også egg fra Nortura som pakkes som kjedenes egne merkevarer, er garantert norske. Dermed er det ingen egg i vår varestrøm som er berørt av skandalen, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura i en pressemelding.

Etter at insektmiddelet Fipronil har forgiftet nederlandske egg, har skandalen fortsatt å bre om seg. Fordi Nederland er en stor eksportør av egg, er mange land berørt.

Fipronil er forbudt å bruke på dyr i matproduksjon, og det kan være helseskadelig å spise egg som er forurenset av middelet. Mattilsynet har fokus på saken, og vil sjekke om noen kan ha importert eggprodukter med forurensede egg som en av ingrediensene.

– Egg og eggprodukter fra Nortura er i alle fall garantert trygge å spise. Våre norske egg kan til og med spises helt rå, og det er vi nærmest alene i verden om å kunne si. Dette er på grunn av at mange land sliter med salmonella-bakterier i eggene sine, og eggene må da varmebehandles før de er trygge å spise, sier Kringlebotn.

Powered by Labrador CMS