Nyheter

Velger kortreist fremfor øko

Svenske forbrukere er positive til økologiske matvarer, men det er viktigere at maten er produsert i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært en trend at svenskene i økende grad velger mat basert på svenskproduserte råvårer når de er i butikken.

I en større undersøkelse ble et representativt utvalg svensker spurt im hvor viktig det er at maten og drikken de konsumerer består av svenske råvarer. Hele 85prosent svarte at det er «ganske viktig» eller «veldig viktig». Det er en økning på 4 prosentenheter siden forrige måling i 2014.

Og om svenskene må velge mellom et matvareprodukt som er produsert med konvensjonelle råvarer i Sverige og et tilsvarende økologisk produkt produsert i utlandet, svarer 72 prosent at de vil ha det svenske produktet. Det er en økning på 6 prosentenheter siden 2014.

– Øko-trenden er fortsatt sterk, men det blir stadig viktigere for svenskene at maten er svensk, uansett om den er konvensjonell eller økologisk, sier kommunikasjonssjef Jimmy Sandell i organisasjonen Livsmedelsföretagen som står bak undersøkelsen.

I samme undersøkelse svarer mer en halvparten av respondentene at de ofte velger økologisk.

Powered by Labrador CMS