Nyheter

Visma verdsettes til 45 milliarder

Oppkjøpsfondet KKR selger seg ut av det norske IT-selskapet Visma, og casher inn 1,8 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske oppkjøpsfondet KKR (Kohlberg Kravis Roberts) selger sine 28 prosent og er dermed helt ute av Visma, skriver Dagens Næringsliv. Prisen er omkring 1,8 milliarder dollar og innebærer at Visma verdsettes til rundt 45 milliarder kroner. Salget er det tredje store eierskiftet i Visma på tolv år.

Kjøpere er tre forskjellige internasjonale fond: Singapores statlige fond Government Investment Corporation (GIC), det britiske oppkjøpsfondet Montagu og det britiske investeringsselskapet Intermediate Capital Group (ICG).

– Vi må ha gjort noe riktig. Vi har vært aktive i konsolideringen av bransjen i Europa ved at vi har kjøpt over 150 selskaper de siste 20 årene, sier konsernsjef Øystein Moan i Visma.

Om lag 600 personer blant ledelse og ansatte eier 7 prosent av selskapet. De har nå verdier for rundt 2,2 milliarder kroner i selskapet.

– Jeg tenker å forbli konsernsjef noen år til og ønsker at selskapet skal fortsette å vokse. Ledelsen og ansatte har tro på selskapet, og vil heller kjøpe flere aksjer enn å selge, sier Moan, som har vært konsernsjef i Visma i 20 år. Han har selv verdier for 337 millioner kroner i selskapet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS