Nyheter

Glade kyr på kuslippet på Skjetlein vgs i 2017. Foto: Lars Stavnes

Åpen økologisk gård fortsetter i 2018

Publisert Sist oppdatert

I fjor var 11 500 besøkende innom et av totalt 32 Åpen økologisk gård-arrangementer over hele landet. Påmeldinger for årets arrangementer åpner 23. februar med plass til 25 arrangører.

Åpen økologisk gård er et årlig arrangement i regi av Oikos – Økologisk Norge og Biologisk-dynamisk Forening, som finner sted på våren og på sensommeren. Flere av fjorårets arrangementer ble avholdt under Økouka. Kuslipp på Bygdøy Kongsgård i Oslo og på Skjetlein videregående skole på Leinstrand utenfor Trondheim trakk desidert flest publikummere, til sammen i underkant av 6000 besøkende.

Åpen økologisk gård skal være en arena for å skape entusiasme og formidle kunnskap om økologisk og biodynamisk matproduksjon og gårdsdrift gjennom sanseopplevelser. Som publikum og forbruker får man en større nærhet til hvor maten kommer fra og en forståelse for verdien av matproduksjon. På gården kan besøkende høre fortellinger fra bonden, kulturelle og faglige innslag, bli med på natursti for barn og voksne, hypping av poteter, oppleve smakfull mat og handle ferske økologiske og biodynamiske råvarer.

Powered by Labrador CMS