Nyheter

Halverer staben etter sukkeravgiftsøkningen

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Telemark Kildevann i Fyresdal må si opp 15 av 30 ansatte før sommeren som følge av at Ica Sverige ikke lenger vil kjøpe flaskevann fra Norge.

Økningen i sukkeravgiften trekkes frem som en sentral årsak til at Ica ikke lenger vil kjøpe fra Telemark Kildevann.

– Jeg mener det ikke er en sukkeravgift, men en produktavgift som gjelder 99 prosent av de produktene vi selger, sier styreformann Bjørn Bunæs til NRK.

En av produksjonslinjene blir stanset samtidig som femten personer mister jobben på fabrikken, som er Fyresdal kommunes største private bedrift og den største norskeide produsenten av vann og brus, skriver NRK.

– Det er veldig vondt for dem som kommer til å lide på grunn av dette i ei lita bygd som Fyresdal med 1.300 innbyggere. Det gjør vondt, sier styreformannen til kanalen.

Telemark Kildevann leverer også til Norgesgruppen, Coop, Tine og Multibev. De leverer i tillegg til Coca-Cola, som torsdag forrige uke sa til NRK at de nedbemanner med 13 ved fabrikken på Lørenskog som følge av at avgiften på brus og andre alkoholfrie drikkevarer som er tilsatt sukker eller kunstig søtstoff ble skrudd opp med 42 prosent fra nyttår.

Kommunikasjonssjef Mette Vinther Talberg i Coca-Cola Norge sier til E24 at de venter at avgiften vil føre til en volumnedgang på opptil 10 prosent.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS