Nyheter

Arne Hjeltnes er sammen med blant andre tidligere Ica Norge-sjef Thorbjørn Theie inne på eiersiden i et nytt selskap som skal selge ferdigpakket fisk til Ica Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Hjeltnes og Theie skal selge fisk til Ica Sverige

Publisert Sist oppdatert

Kjente bransjenavn som tidligere Ica Norge-Sjef Thorbjørn Theie, Jørn-Gunnar Jacobsen (eks. Nortura, Ica og Findus), og Arne Hjeltnes er blant investorene i et nytt selskap, Norwegian Fish Company, med tilhold i Mehamn, Tromsø og Oslo. Selskapet har fått eksportkontrakt med Ica Sverige og med storhusholdninger i USA. Målet for første driftsår er 700 millioner kroner i inntekter, skriver Nord24.

Norwegian Fish Company er det første selskapet som får en ny statlig lånegaranti.

– Det har vært en lang reise for et nystiftet selskap. Men det gikk til slutt inn, og vi er nå første selskap som får denne garantien, sier finansdirektør Bård Thomas Østvang til Nord24.

Nysatsningen skal gi 40-50 helårlige arbeidsplasser. Fabrikken i Mehamn ble tidligere brukt av Norway Seafoods, men med ny teknologi og nye eiere skal selskapet produsere butikklare forbrukerpakninger av både laks og hvitfisk på helårsbasis basert på både ferskt og frossent råstoff.

Fisken skal selges under varemerket Gamvik.

Dagligvarehandelen omtalte Arne Hjeltnes' interesse for fiskebruket første gang i februar i fjor.

Powered by Labrador CMS