Nyheter

Nestlé omsatte varer for 753 milliarder kroner

Publisert Sist oppdatert

I går leverte Nestlé-konsernet årsresultat for 2017. Fasiten viste en organisk vekst på 2,3 prosent og en samlet omsetning på 89,8 milliarder sveitserfranc, eller 753 milliarder kroner.

– Den organiske veksten i 2017 var innenfor forventet intervall, men lavere enn forventet, først og fremst grunnet svakere salg mot slutten av året. Salgsveksten i Europa og Asia var oppløftende, mens Nord-Amerika og Brasil fortsatt er utfordrende, skriver Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé, i en pressemelding.

I 2017 har Nestlé gjennomført kostnadsbesparende initativer med gode resultater. Samtidig har selskapet gjennomført en rekke strategiske oppkjøp og salg. Den amerikanske sjokoladevirksomheten er solgt, mens det er gjort flere oppkjøp innenfor nye mattrender, som veganske produkter og fersk mat. I løpet av året annonserte konsernsjef Schneider også at kaffe, barnemat, dyremat og vann vil være strategiske satsingsområdet de neste årene.

– I løpet av de siste månedene har vi fullført en rekke porteføljejusteringer, med svært gode resultater. Vi vil disiplinert fortsette dette arbeidet, i tråd med strategien vår. Når det gjelder kjerneporteføljen vår, vil vi fortsette å vokse gjennom produktinnovasjon og –renovasjon, legger Schneider til.

– 2017 var et godt år for Nestlé i Norge, og vi leverer godt i alle kategorier. Kaffe er vår klart viktigste kategori her i landet, og til tross for tøff konkurranse, leverte vi solide resultater for alle kaffemerkene våre. Nescafé Gull er fortsatt bestselgeren, og nå relanserer vi produktet med ny og forbedret smak, og oppdatert design, sier Vladimir Wendl, Nestlé-sjef i Norge.

Nestlé Norge inngår i Nestlé SA som er verdens ledende næringsmiddelkonsern innenfor ernæring, helse og velvære. Selskapets historie i Norge strekker seg helt tilbake til 1898 og oppkjøpet av Viking Melk.

I dag selger Nestlé en rekke sterke merkevarer som Nescafé, Nesquik, Nescafé Dolce Gusto, Nestlé Barnemat, Smarties, Lion, After Eight, Maggi potetmos og buljong og frokostblandinger som Cheerios og Fitness. Nestlé eier også virksomhetene Nespresso, Nestlé Professional, Kaffeknappen, Purina og Nestlé Health Science.

I Nestlé Norge er det cirka 300 ansatte, og selskapet omsetter for 2 milliarder kroner (2016).

Powered by Labrador CMS