Nyheter

God stemning under utdelingen. Fra venstre: Administrerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist, yster Rasa Augustinaviaene, osteprodusenter Gunn Brennum og mannen Ingulf Galåen og statsråd Jon Georg Dale. Foto: Matmerk

Nostalgisk ost løftet frem på Røros

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig stolte over å bli tildelt nok et Spesialitet-merke. Det er alltid moro når det arbeidet vi legger ned i produksjonen blir anerkjent, sa en godt fornøyd Ingulf Galåen da RørosOst Nøkkelost med nellik og karve fikk sitt merke på Rørosmartnan.

– Jeg har i dag gleden av å dele ut Spesialitet-merket til noen ekte ildsjeler i bransjen som har vært en sentral brikke i etableringen av Røros som en lokalmatdestinasjon. Galåvolden Gård har klart å få 22 av sine produkter gjennom Spesialitet-juryens nåløye, og er dermed den produsenten med aller flest godkjente Spesialitet-produkter, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han sto for overrekkelsen på Røros.

Nøkkelosten er produsert på melk fra egen samdrift og karven kommer fra Inderøy.

– Vi forsøkte å bruke importert karve i begynnelsen, men fant fort ut at karve fra Inderøy gav en mye bedre smak. Kvalitet er viktigere enn pris, poengterte Galåen.

Galåvolden Gård fikk sitt første Spesialitet-merke i 2003, og har siden da blitt tildelt merker for ulike oster, is og Røroskake. Melk og egg fra egen gård blir benyttet i produksjonen.

Powered by Labrador CMS