Nyheter

Vinnere av BU-prisen 2017. Fra venstre: Inger Solberg i Innovasjon Norge, Henrik Raastad-Hoel, Åsmund Bjertnæs og mat -og landbruksminister Jon Georg Dale. Foto: Vidar Alfarnes

Potet-innovatører fikk bedriftsutviklingspris

Publisert Sist oppdatert

Frilandsgartneriet Bjertnæs og Hoel fra Nøtterøy i Vestfold ble i dag tildelt den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017.

Prisen ble delt ut av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og divisjonsdirektør Inger Solberg i Innovasjon Norge, som en oppladning til den internasjonale mat og landbruksmessen Internationale Grüne Woche (IGW) i Berl

De to andre nominerte til årets bedriftsutviklingspris var Jone Wiig Gartneri AS fra Rogaland og Røros Rein As fra Sør-Trøndelag.

Inspirasjon

– Bjertnæs og Hoel oppfyller kriteriene for prisen på en ekstraordinær måte. De driver en innovativ og nyskapende virksomhet med solid økonomi, store positive ringvirkninger og en drift med fokus både på miljø og bærekraft, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Også landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener gartneriet er en verdig vinner. Han håper at prisen kan inspirere flere, særlig unge, til å satse på gartneryrket og landbruksproduksjon. Gründerne Henrik Raastad-Hoel og Åsmund Bjertnæs var svært glade vinnere, og takket aller først de ansatte.

– Dette er svært gøy og inspirerende. Det er en stor anerkjennelse til den fenomenale gjengen som jobber hos oss. Med så mange flinke mennesker og så mye spennende som skjer i mat-Norge i dag, er det helt utrolig at det er vi som i dag vinner denne prisen, sier Åsmund Bjertnæs.

Lønnsomt med potet

Bjertnæs & Hoel ble etablert i 2009, da de to familiebedriftene slo seg sammen. Bjertnæs & Hoel har gjort god butikk av noe så «enkelt» og billig som potet. Gjennom produktutvikling, merkevarebygging og utvikling av en landsdekkende distribusjon, har de i betydelig grad klart å erstatte import av småpotet med sin egen småpotet. Hovedproduksjonen til frilandsgartneriet er isbergsalalat, hjertesalat og småpotet, og det aller meste omsettes i norsk dagligvarehandel. Du kan lese mer om hva de ansatte i dagligvarehandelen har betydd for bedriften i en kommende papirutgave av Dagligvarehandelen!

Frilandsgartneriet er en stor arbeidsgiver for arbeidere fra flere land og er opptatt av å skape en bedriftskultur preget av respekt, raushet og samarbeid. De har ansatte både fra Vietnam, Polen, Tsjekkia, Romania Russland og Norge.

Bjertnæs & Hoel er det første frilandsgartneri i Norge som er godkjent etter den internasjonale kvalitetsstandarden Global GAP (Good Agricultural Practice).

Om prisen

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket (tidligere Bygdeutviklings­prisen). Det blir kåret en vinner i hvert fylke som får 50.000 kroner. De lokale vinnerne deltar i konkurransen om den nasjonale prisen som er på 250.000 kroner.
Kandidatene må være bedrifter eller personer med næringsvirksomhet med basis i landbrukets og bygdenes ressurser.

Powered by Labrador CMS