Nyheter

Foto: BITMAP / pressemelding

Se vinnerne av Det Norske Måltid her

Rødskjegg fra Hogna Brygg ble kåret til Årets øl under Det Norske Måltid fredag kveld. Se intervju med produsenten her.

Publisert Sist oppdatert

Under en storslått tiårsfinale for Det Norske Måltid gikk 13 dyktige produsenter helt til topps med sitt produkt. I tillegg ble det delt ut 4 andre priser under matgallaen i Stavanger.

Her ser du intervju med vinner i kategorien øl, Rødskjegg fra Hogna Brygg i Midtre Gauldal kommune i Trøndelag. Produsentene Liv Bogen og Ola Raphaug har lykkes med en øl som ifølge juryen har balansert smak med godt humlepreg, tydelig bittersmak og kraftig skum. Ølet har en flott farge, er lett uklart og har en kompleks aroma av kaffe, sjokolade, karamell og tydelig maltpreg med godt integrert humle.

Matkanalen intervju Det Norske Måltid 2018 - Årets Øl from Matkanalen on Vimeo.

Om Årets øl trekker juryen også frem at det er bra med informasjon på emballasjen og dommerne liker beskrivelsen med et «smakshjul» på bitterhet, sødme og fruktighet for forbrukerne veldig godt. Ølet er korrekt allergenmerket. Vinnerproduktet har en fremtidsrettet, lett og miljøvennlig innpakning med solide papiretiketter. Finalejuryen mener dette gir et premium uttrykk.

Dommerne bemerker at vinnerproduktets navn passer svært godt for «Imperial Red Ale» øl.

Se informasjon om alle vinnerne hos Det Norske Måltid.

Matkanalen har også levert et intervju med Christopher Davidsen, vinner av en imponerende andreplass i finalen i Bocuse d'O 2017, og ny matspalitist i D2. Du ser det først på Dagligvarehandelen.no

Matkanalen intervju på Det Norske Måltid Christopher Davidsen from Matkanalen on Vimeo.

Powered by Labrador CMS