Nyheter

Onsdag overtok Ole Elvestuen (t.v.) nøkkelkortet fra forgjenger Vider Helgesen. Småbrukarlaget tror miljøpolitikken blir verre med en statsråd fra venstre. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Småbrukerne skeptiske til statsråd Elvestuen

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Venstres nyslåtte miljøminister Ola Elvestuen møtes med skepsis av Småbrukarlaget. – Vi kan frykte det verste, sier leder Merete Furuberg.

– Venstre er blant verstingene når det gjelder å ha totalt misforstått miljøvern som flaggskip, når det gjelder hele primærnæringssektoren, sier Furuberg til Nationen. Hun har ikke tillit til Elvestuen i ulvesaken og legger ikke to fingre imellom i sin karakteristikk av Venstres rovdyrpolitikk.

– Partiet har håpløs formulering i sitt eget valgprogram ved at det skal bli flere rovvilt, sier Furuberg. Hun gjentar også sitt ønske om at ansvaret for rovdyrpolitikken flyttes til landbruksministeren.

Men lederen i Norges Bonde- og Småbrukarlag finner også et lyspunkt i den nye regjeringsplattformen, nemlig at de blågrønne ønsker liberalisering på lokalmatområdet.

Generalsekretær Per Skorge i Norges Bondelag sier hans organisasjon ikke har hatt sterke meninger om regjeringskabalen, men erkjenner at det er stor forskjell på om Venstre eller Høyre har ansvaret for rovviltpolitikken.

– Vi har hatt en veldig krevende situasjon på ulv. Det er gjort noe for å regulere bestanden, men forvaltningen følger ikke opp bestandsmålene, sier han og mener bondeorganisasjonen har en jobb å gjøre med oppfølging av Stortingets vedtak.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS