Nyheter

I dag har kjededirektør Ole Christian Fjeldheim sendt kake til samtlige Spar-butikker i forbindelse med kjedens 25-årsjubileum i Norge.

Spar feirer 25 år i Norge

Publisert Sist oppdatert
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #444444; -webkit-text-stroke: #444444}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #444444; -webkit-text-stroke: #444444; min-height: 16.0px}span.s1 {font-kerning: none}

Investeringsviljen har aldri vært større, og Spar styrker sin posisjon som supermarked år for år og tar andeler, sier kjededirektør Ole Christian Fjeldheim i en pressemelding.

I år er det 25 år siden Spar-kjeden etablerte seg i Norge. Kjeden ble stiftet av kjøpmenn i Nederland i 1932 for å møte konkurransen fra supermarkedkjeder. I dag er det Spar-kjøpmenn over hele verden, og kjeden er verdens største dagligvarekjede med 12.500 butikker i 44 land.

Bare i Norge er det nærmere 290 butikker fra Spar Vigeland i Lindesnes i sør, til Spar J. Nilsen i Berlevåg i nord.

– Jeg er imponert over våre kjøpmenn og det arbeidet de legger ned hver dag, uke etter uke, måned etter måned. Vi har det beste fra to verdener: et godt, lokalt, tilpasset utvalg i kombinasjon med Norges råeste tilbud – hver uke, fortsetter kjededirektør Ole Christian Fjeldheim.

Den første norske Spar-butikken ble åpnet i Ørsta, 18. februar 1993. Én av kjøpmennene som kom inn året etter og har vært med på reisen i 24 år, er Lise Hanne Midtgaard ved Spar Hurdal. Hun forteller at butikkdrift, som alt annet, har gjennomgått en massiv forandring på disse årene.

– Da jeg begynte fantes hverken mail eller mobiltelefon. Hver dag hentet du posten og satt klar med brevåpneren, minnes hun.

Lise Hanne Midtgaard var stolt av å bli en del av en landsdekkende kjede i 1994, og er like stolt i dag.

– Vi er så mange dyktige kjøpmenn som brenner for Spar og viser et stort engasjement for kjeden, det er noe av grunnen til at vi lykkes så godt, mener hun.

Selv om mye har endret seg på 25 år, er det noen ting som forblir slik de var i 1993. Da som nå er det service, lokale matvarer og et godt utvalg av ferskvarer og ferdiglaget mat som skal være Spars hovedfokus. Og kjededirektør Ole Christian Fjeldheim ser lyst på fremtiden.

– Jeg har stor tro på fremtiden for Spar som det lokale supermarkedet, med høy grad av service, godt kremmerskap og lokal tilpasning. Vi er uten tvil landets mest folkelige supermarked. Jeg vil til slutt sende en stor gratulasjonshilsen og takk til alle kollegaer på servicekontor og regionskontor og ikke minst våre superdyktige kjøpmenn og alle Spar-medarbeidere landet rundt. Det er akkurat dere som gjør Spar til Spar, sier kjededirektøren.

Powered by Labrador CMS