Nyheter

Svensk restaurant får tre Michelin-stjerner

Publisert Sist oppdatert
(NTB-TT-Ritzau): Restauranten Frantzén i Stockholm æres med tre michelinstjerner, som den første i Sverige. Dermed har Norge, Sverige og Danmark hver sin trestjernersrestaurant.

Frantzén fikk i fjor to stjerner. Med en ekstra stjerne i boken trer Frantzén nå inn i det eksklusive selskapet av verdens trestjernersrestauranter. Det er første gang en svensk restaurant har oppnådd tre stjerner.

– Björn Frantzén har skapt en unik visjon for nordisk mat som kombinerer sublime ingredienser med fantastiske kulinariske teknikker. Björn Frantzéns gastronomiske uttrykk er virkelig verdt reisen og er en smaksopplevelse ulikt noe annet, sier Michael Ellis, internasjonal sjef for Michelin-guidene, i en pressemelding.

Ingen danske og heller ingen norske michelinrestauranter har mistet sine stjerner i år. Dermed beholder norske Maaemo i Oslo sine tre stjerner. Det gjør også danske Geranium.

Restauranten Daniel Berlin i Skåne-Tranås får to stjerner. Det gjør også restauranten Kadeau Copenhagen. Sistnevnte hadde i fjor én stjerne, i likhet med sin søsterrestaurant på Bornholm.

De to danske restaurantene MeMu i Vejle og Jordnær i Gentofte får hver sin stjerne for første gang. Det gjør også Agrikultur i Stockholm, Aloë i Älvsjö og Sav i Malmö. Grån i Helsingfors og Galt i Oslo fikk også sine første utmerkelser med én stjerne.

Prisutdelingen fant sted i Københavns Rådhus mandag ettermiddag.

FAKTA

Norge har seks restauranter i Michelin-guiden med til sammen åtte stjerner.

Tre stjerner:

Maaemo (Oslo)

Én stjerne:

Galt (Oslo)

Kontrast (Oslo)

Statholdergaarden (Oslo)

Re-naa (Stavanger)

Sabi Omakase (Stavanger)

Norge har ingen restauranter med to stjerner i guiden.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS