Nyheter

Tine merker om Zero-produkter

Publisert Sist oppdatert

Tine endrer merkingen på meieriprodukter uten tilsatt sukker etter påpakning fra Mattilsynet i forbindelse med merkesjekken i 2017.

Meieirikonsernet fikk den gang et vedtak om å endre på «Zero»-merkingen av meieriprodukter, fordi forbrukerne kan tro at produktene ikke inneholder noen form for sukker. Men både naturelle varianter og varienter med bær vil nødvendigvis inneholde laktose og fruktsukker.

Nå endrer Tine merkingen til «UTEN tilsatt sukker», noe som fremover vil synes på produkter som Go’morgen Zero, Biola Zero, TINE IsKaffe Zero og Piano Zero.

Vedtaket er gjeldende for alle leverandører med produkter som inneholder laktose eller fruktsukker.

– Vi er opptatt av å hjelpe forbrukerne ta gode valg og tydelig merking er en del av det. Når vi vet at 41 prosent synes at det er vanskelig å forstå om matvarene er sunne eller ei ved å lese på pakningen, så er det viktig med mest mulig lik merking. Vi trodde at «Zero» var et godt innarbeidet begrep på produkter som ikke var tilsatt sukker, men er lydhøre når Mattilsynet sier noe annet, sier Kathrine Mo, konserndirektør Innovasjon og marked i Tine, i en pressemelding.

I følge en undersøkelse laget av Norstat på vegne av Tine, svarer 4 av 10 at de ønsker å få i seg mindre sukker og over 7 av 10 leser på produktene for å finne ut om en vare er sunn eller ei.

– Det at hele 7 av 10 tror det er tilsatt sukker i naturellyoghurt viser at sukkermytene fortsatt lever i beste velgående. Det holder ikke bare å skrive en tydelig næringsdeklarasjon når 4 av 10 forbrukere svarer at de synes det er vanskelig å forstå hva som står på produktene. Vi må få lov til å merke produktene med hvor mye tilsatt sukker produktene våre har, sier Mo.

Den nye merkingen vil komme på produktene fra slutten av februar.

Dette skal produktene hete

  • Go’Morgen UTEN tilsatt sukker Vanilje og nøttekrønsj
  • Go’Morgen UTEN tilsatt sukker Bringebær
  • Go’Morgen UTEN tilsatt sukker Jordbær og lime
  • Go’Morgen UTEN tilsatt sukker Mango
  • Biola® UTEN tilsatt sukker Granateple og bringebær
  • Biola® UTEN tilsatt sukker Mango
  • TINE IsKaffe Latte UTEN tilsatt sukker
  • TINE IsKaffe Cappuccino UTEN tilsatt sukker
  • Piano Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker
Powered by Labrador CMS