Nyheter

Akkurat som det ikke er tilfeldig hva som smøres under skiene til de norske OL-håpene, er det heller ikke tilfeldig hva som smøres på brødskivene. Både Gudbrandsdalsost, Norvegia og Yt vil stå på frokostbordet. Foto: Tine

Tine sender 345 kg ost til Sør-Korea

Publisert Sist oppdatert

Denne uken sendes 125 kilo Norvegia og 220 kilo brunost fra Tine til Sør-Korea, for å gi den norske OL-troppen næring til kroppen – og næring til medaljedrømmene.

Når de norske utøverne setter seg ved frokostbordet under OL, møter de kjente frokostfavoritter. Denne uken sender nemlig Tine flere paller med Norvegia, Fløtemysost, Gudbrandsdalsost og YT-produkter nedover, for å stå klare når medaljehåpene våre ankommer. Og det er slett ikke bare en morsom gimmick, sier ernæringsfysiolog Heidi Holmlund i Olympiatoppen.

– Utøverne ønsker forutsigbarhet og være trygge på at de har tilgang på de matvarene de bruker i det daglige hjemme. I løpet av et slikt mesterskap blir de ofte matleie og får dårlig matlyst. Da er det viktig å ha tilgang til fersk, grovt brød med smør og brunost, så de kan fortsette å prestere på toppnivå, sier Holmlund i en pressemelding.

En av dem som ser frem til å kunne starte dagen på kjent vis også under OL, er Marit Bjørgen. Hun anser frokosten som et «hemmelig våpen» som gjør henne i stand til å prestere optimalt i løypa.

– En solid start med en god frokost legger grunnlaget for formen og prestasjonene resten av dagen. At jeg kan spise det samme til frokost i Korea som jeg gjør hjemme, er en fordel. Jeg vet det fungerer og kan fokusere på det som er jobben min under OL, nemlig å gå fort på ski, sier hun

Ann-Kristin Syversen, sponsorsjef i Tine, synes det er en ære å få «være med på laget» når OL er i gang den 9. februar.

– Vi er opptatt av å gi næring til drømmene, både de små og de store. Drømmen om en OL-medalje må kunne sies å være en av de virkelig store drømmene, og vi er veldig glade for å kunne bidra ved å gi utøverne en god start med en næringsrik frokost og energibarer når de er i mål, sier Syversen.

Dette sendes til Pyeongchang:

  • TINE Gudbrandsdalsost 28% – 200 pakker, totalt 100 kilo
  • TINE Fløtemysost - 26 % – 240 pakker, totalt 120 kilo
  • TINE - NORVEGIA® 27 %, skorpefri – 120 pakker, totalt 125 kilo
  • TINE YT Restitusjonsdrikk kakao – 804 stk
  • TINE YT Restitusjonsbar banan – 1200 stk
  • TINE YT Restitusjonsbar peanut – 540 stk
  • TINE YT energibar søt/salt sjokolade – 540 stk
  • TINE YT energibar m/Myslikrisp – 120 stk
Powered by Labrador CMS