nyheter

De verste måtene å få sparken på

Syns du sjefen din har vært streng mot deg i det siste? I så fall bør du håpe han ikke sparker deg på en av disse måtene.

Publisert Sist oppdatert
Det amerikanske magsinet Forbes har samlet en oversikt over noen av de verste metodene bedrifter har brukt til å kvitte seg med ansatte.De nevner også at noen sjefer er hyggelige og gir deg tips til hvordan du kan spare penger etter du har mistet jobben. Et selskap skrev til sine ansatte: "Don't be shy about pulling something you like out of the trash". Og hvis dette ikke funker anbefales det også å sykle til jobben, som du ikke har lenger.Her er de verste måtene å få sparken på:
  • Noen selskaper har sparket folk via epost, sms, FedEx, talepost, eller rett og slett via en telefonkonferanse.

  • Et selskap samlet alle sine ansatte i et auditorium. Deretter delte de ut papirlapper i to forskjellige farger. I rommet var det to dører, de som fikk den ene fargen gikk ut en dør, resten den andre. Den ene døren endte tilbake til kontorene, mens den andre endte ut på gaten.

  • En bedrift la med vilje igjen nye organisasjonskart på kopirommet, der folk kunne se om de fortsatt var med i bedriften eller ikke.

  • Det kan være hyggelig å kjøre folk hjem etter de har fått vite at de ikke lenger har en jobb. Et amerikansk selskap hadde en kø av drosjer stående utenfor og rundt hele kvartalet, slik at alle de sparket kunne gå rett ut og bli kjørt rett hjem.

  • Når du sparker folk er det helt naturlig å ville beskytte bedriftens eiendommer, men å kalle inn bevæpnede vakter, som et selskap gjorde, kan være litt drøyt.
Les også:
Powered by Labrador CMS