Arbeidsliv

Vemund Skatvedt begynte som sommervikar på Spar Prestfoss i hjembygda Sigdal i 2009. 14 år senere er han butikksjef på Spar Torget Vest i Drammen.

Har jobbet halve livet i Spar

Vemund Skatvedt er bare 27 år, men har allerede jobbet 14 år i Spar. I dag er han butikksjef på Spar Torget Vest i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Vemund begynte som sommervikar på Spar Prestfoss i hjembygda Sigdal i 2009.

– Jeg fylte på varer og tømte pantemaskinen. Jeg gjorde de vanlige tingene som en under 18 år kunne gjøre. Jeg arbeidet i alle ferier, mot helligdager og noen helger. Dette gjorde jeg helt til jeg fylte 18 år og kunne være i kassa. Jeg ble veldig godt kjent med butikken før jeg kunne sitte i kassa, sier Vemund.

– Stolthet i arbeidet

Vemund likte veldig godt å jobbe i butikk, og ble værende på Prestfoss i flere i år. Han syntes det var spennende å få muligheten som 14-åring.

– Sjefene var veldig flinke til å ansette unge, lokale mennesker, så det var flere som fikk sommerjobb der. Den sommerjobben har betydd utrolig mye for meg. Jeg fikk tidlig innblikk og ble veldig godt opplært i å trekke frem varer og presentere varene på en god måte. Jeg la stolthet i arbeidet, og da var det morsomt å se hvordan salget var deretter, sier 27-åringen, og fortsetter;

– Jeg lærte butikken å kjenne før jeg begynte med kundene. Dette var en kjempegod erfaring å ta med seg videre.

– Motiverende

– Hva var det som gjorde at du trivdes så godt på Prestfoss?

– Miljøet. Det er kanskje fordeler og ulemper med å være så lokalt forankret og kjenne alle kundene og ansatte på personnivå, men jeg følte vi ble satt pris på. Vi gjorde mye sosialt sammen og det var en bra gjeng.

I 2014 flyttet Vemund til Oslo for å studere samfunnsernæring, men arbeidet likevel enkelte helger på Spar Prestfoss.

– På videregående gikk jeg idrettslinja, og da tenkte jeg at samfunnsernæring var interessant. Underveis i studieløpet fant jeg ut at dette ikke var noe for meg. Jeg fullførte likevel bachelorgraden, for det var aldri et alternativ å droppe ut.

I 2017 ble Vemund assisterende butikksjef på Spar Prestfoss. Det syntes han var en tillitserklæring.

– At jeg, i en butikk som omsetter for 60 millioner kroner, fikk mulighet til å bli assisterende butikksjef i en alder av 21 år, var veldig motiverende.

Pendlet

De tre siste årene har 27-åringen i tillegg til å være assisterende butikksjef vært ferskvareansvarlig.

– Det har vært litt hektisk, men det har gått fint.

I februar i år begynte Vemund som butikksjef på Spar Torget Vest.

– Jeg har lenge hatt lyst til å drive min egen butikk. For to år siden flyttet jeg og samboeren til Drammen, så jeg har pendlet en god del.

– Hva er best med å være butikksjef?

– At du har ansvar for å lage en gruppe som fungerer godt sammen. Også er det mer ansvar enn å være assisterende butikksjef. Jeg elsker tall og synes det er utrolig spennende.

Drive best mulig

– Hva er den største forskjellen mellom Prestfoss og Torget Vest?

– Det er kundenes handlemønster. På Prestfoss var det mye større handlekurver. Her er det småhandel, men flere kunder.

Målet til Vemund er å drive Spar Torget Vest på best mulig måte og få gode resultater.

– Så vil vi etter hvert sette flere og flere delmål. Et mål er alltid å være kandidat til Årets butikk, sier Vemund, som forteller at Spar Torget Vest er mest kjent for sine fiskekaker. I løpet av en uke selger de 60 til 70 kilo av dem.

– Hvordan ser fremtiden din ut? Er den i Spar?

– Per nå er den i hvert fall det. Jeg har ikke tenkt så mye videre enn Spar. Nå vil jeg være butikksjef i en del år. Jeg vil rett og slett drive best mulig, og så tar vi det som det kommer.

Powered by Labrador CMS