Arbeidsliv

Blant 50 søkere er 20 heldige plukket ut til å delta i Menys trainee-program for fremtidige ledere.

Mange vil bli ledere

Etter ett år med utelukkende digitale samlinger grunnet korona, er Menys årlige, faste traineeprogram i gang igjen. Interessen for å bli leder i kjeden er fortsatt svært stor.

Publisert Sist oppdatert

– De siste årene har søkermassen til traineeprogrammet vårt vært høyere enn noen gang. Det viser at mange av våre butikkansatte har ambisjoner om å bli ledere, enten som butikksjefer eller ferskvaresjefer. Det lover godt for kjedens fremtid, mener rekrutteringsansvarlig Gina Ekhaugen i Meny.

Nær 50 matarbeidere søkte i år om plass på det ti måneders lange kursprogrammet, som har som mål å gi ansatte verktøy til å bli gode ledere i butikkfaget. 20 fulltidsansatte er nå plukket ut til å møtes på samlinger, parallelt med at de får veiledning fra egen kjøpmann eller ferskvaresjef.

– Det er viktig å finne talentene, men også motivere og utdanne dem. Å sitte i ledergruppa i en Meny-butikk er krevende. Det er høyt tempo, et bredt spekter av arbeidsoppgaver og store krav til kundetilpasning og kremmerskap. I snitt har en Meny-butikk cirka 100 millioner kroner i omsetning og rundt 50 ansatte, sier Ekhaugen, som selv har vært butikksjef i Meny Bryn.

Unge med erfaring

– Mange av årets traineer er unge, men har allerede lang erfaring fra Meny. Er dette vanlig om man ser på foregående kull?

– Ja, det gjelder meg selv, også. Jeg begynte som deltid ved siden av studiene, og nå sitter jeg her 15 år senere og er fortsatt i Meny.

– Så du har selv gått traineeprogrammet?

– Det har jeg! Og min historie er på ingen måte unik, vi er mange som har gått den samme veien, sier Ekhaugen.

Vil bli ledere

De som går butikk-trainee, må ha to års relevant utdanning etter videregående skole, eller minst to års erfaring fra butikk. Ferskvare-traineene må ha fagbrev som ferskvarehandler eller kokk, samt ha butikkerfaring fra Meny.

– Felles for traineene er et ønske om å bli ledere, men også å gjøre karriere innenfor dagligvare, sier Ekhaugen.

– Hvor mange av dem som kommer inn gjennomfører hele trainee-perioden?

– Det hender det er frafall, men de aller fleste kommer seg gjennom. De blir jo heiet frem, men det er tøft, de er mye ute av komfortsonen, og de må jobbe hardt. Men man får sjansen til å vise seg frem, og de som griper den får muligheten til å få spennende jobber og oppgaver senere.

Mestringsfølelse

Ifølge Gina Ekhaugen, skiller Menys trainee-program seg fra øvrige kjeders talentprogrammer.

– Hos Meny handler det om ledelse og selvutvikling, hvordan kan du være en god leder og stå støtt også når det stormer på jobben. Det er krevende å være leder, men mange synes det er gøy å bli utfordret, og når de ser at de lykkes gir det en enorm mestringsfølelse, sier Ekhaugen.

Powered by Labrador CMS