Arbeidsliv

Butikksjef Tore Svenden i Kiwi Kirkegata i Levanger bidrar til å få folk ut i arbeid.

Praksisplass har gitt fast jobb til åtte ungdommer

Kiwi i Kirkegata i Levanger vekker oppsikt med solid samfunnsinnsats, forteller Innherred.

Publisert Sist oppdatert

Det er målbevisst satsing på praksisplasser som er bakgrunnen for suksesshistorien.

– Vi var noe avventende i starten, men i dag angrer jeg slett ikke på at vi takket ja til å skape praksisplasser for NAV og Fides. Etter fire år kan vi trygt slå fast at dette er vellykket, sier butikksjef Tore Svendeni Kiwi Kirkegata i Levanger til Innherred.

– Åtte unge har gått fra praksisplass til fast arbeid hos oss. I tillegg vet jeg om flere som har fått fast arbeid andre steder, etter å ha vært i opplæring her, forteller Svendsen, som mener alle næringsdrivende har et klart samfunnsansvar, og må prøve å bidra til at blant annet unge mennesker klarer å få arbeid. – Arbeidsmarkedet er trangt, og spesielt vi i butikkbransjen har en plikt til å gi unge en sjanse, sier han til Innherred.

– For mange unge kan det virke skummelt å prøve seg i en butikk der det blir stilt krav og de må forholde seg til den ordinære arbeidsplikten. Noen vet lite om hva arbeidslivet krever av regler og faste rammer. Tore Svendsen og de andre Kiwi-sjefene tar imot dem på en utmerket måte, sier Fides-veilederne Gina Balgaard og Erlend Arnesen.

Powered by Labrador CMS