Arbeidsliv

Disse starter nå utdanningen på Rema 1000s kjøpmannsskole. Foto: Rema 1000

Skolestart for fremtidige Rema-kjøpmenn

En spent og ambisiøs gjeng har startet på Rema 1000 sin egen Kjøpmannskole for å lære om butikkdrift. Til felles har de en drøm om å drive egen butikk en dag.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år gjennomfører rundt 40 engasjerte mennesker Talentprogrammet, som er Rema 1000s egen skole for å utdanne nye kjøpmenn. Årets program hadde over 100 søkere.

– Talentprogrammet er det viktigste vi jobber med i Rema 1000. Det er her vi utvikler gode ledere som skal forvalte en av Norges sterkeste merkevarer i fremtiden. Da er vi helt avhengig av å finne de beste folkene som både vil og kan gi kundene den beste handleopplevelsen til Norges laveste priser, sier kjøpmannstrener Eivind Hilling i en pressemelding.

Talentprogrammet startet i 1998, og gir en innføring i praktisk butikkdrift, ledelse, salg, økonomi og selvstendig næringsvirksomhet. Siden oppstarten har rundt 650 Rema-ansatte gjennomført programmet på Rema 1000s eget senter for kultur og trening, Ladevollen. I løpet av skoleåret skal studentene opparbeide seg erfaring innen viktige områder for deres fremtidige kjøpmannshverdag, samt innføres i Rema 1000s egen kultur og filosofi.

Eirik Wist (30) fra Kongsberg jobber til daglig på Rema 1000 Stasjonsveien i Oslo, og har et hårete mål om å ta over sin egen butikk innen et år etter han er ferdig på Talentprogrammet.

– Jeg blir kjempemotivert av å være her. Dette er en situasjon hvor man kommer tett på forskjellige mennesker, og virkelig får jobbet med både det man er flink på og ikke så flink på – samtidig som alle er blide og glade hele tida, sier Wist.

Kongsberg-gutten understreker verdien av å lære hvordan de andre delene av organisasjonen jobber.

– Vi får snakket med folk som driver med varesortiment, prissetting, HR og alt annet Rema 1000 driver med. Det er utrolig viktig for å forstå hvorfor ting er som de er, og at hele dette systemet handler om å gi og ta. Opplegget rundt det er veldig profesjonelt, og her på Ladevollen får vi trent oss på å gi og ta i praksis i alt vi gjør.

Powered by Labrador CMS