Butikktesten

God start: Rema 1000 var en ryddig og fin butikk med lite rot på gulv.

Hyggelig velkomst og avslutning på handelen

Rema 1000 Storo var en fin og ryddig butikk, med hyggelig personale.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Storo:
  • Besøkt: Mandag 16. august kl 11.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 16 poeng

Rema 1000 Storo ligger sentralt plassert på Storo i Oslo. Området er i stor utvikling og de senere årene har det kommet enormt med leiligheter rundt området der butikken ligger. Området er også preget av mange studentboliger både rett over gata og ellers i nærområdet. Det ligger en Kiwi kun få meter ned i veien og en relativt ny Meny-butikk i et lite senter rett overfor Rema 1000-butikken. I tillegg ligger Storo Storsenter kort vei unna. Konkurransen er med andre ord stor, men kundegrunnlaget burde være meget godt med såpass mye bebyggelse rundt.

Fasade/inngang

Fasaden er godt synlig fra gaten der butikken ligger med logomarkering på to sider (inngang på hjørnet), stort banner på vegg og diverse bukkeplakater. Den ene bukken manglet en plakat på den ene siden, men synligheten var grei.

Inngangen er ikke blant de største, men man kommer seg greit inn i butikken. Lokalet er ganske avlangt og ikke så bredt. Man ser allikevel ganske greit innover i butikken, så den er grei å orientere seg i. Første avdeling man kommer til er som vanlig frukt og grønt, og her var det bra varetrykk, bra med plass og god belysning.

Sortiment/varepresentasjon

Dette er ikke blant de største Rema 1000-butikkene, men har uansett en fin størrelse og et godt vareutvalg. Som nevnt er lokalet avlangt, men det er fortsatt relativt god plass mellom reolene, og enkelt å komme seg frem og orientere seg i. Vi besøker butikken en mandag rundt lunsj, og må si det var overraskende lite hull i eksponeringene etter helgen. Litt glissent enkelte steder, men ikke noe som trakk noe ned for helhetsinntrykket.

Bra varetrykk over det aller meste, og veldig lite varer på gulv som ventet på å bli plassert i hyllene. Eneste stedet vi kunne se som var tømt etter helgen var den ene endefryseren hvor det var kommunisert Grandiosa Full Pakke til 35,-, mens fryseren var helt tom for dette (lå kun Peppes Pizza der og en tom seksjon ved siden av). En solkremsjokkselger var litt rart plassert bak noen epler i frukt- og grøntavdelingen, men vi regner med at denne er satt litt til side med tanke på at sesongen er på hell.

Butikken som medium

Butikken er tro mot Rema-konseptet, og benytter eget materiell på de forskjellige kommunikasjonsplassene. Store plakater er benyttet på ender og over enkelte frysere/kjølere, mens A3 pris-/kampanjeplakater er benyttet på tilhørende plasser ved de aktuelle produktene. Enkelte steder, spesielt på ender, har man gjerne benyttet flere av samme plakaten over produktet for å forsterke tilbudet. Vi synes dette fungerer bra og har sett dette i mange butikker etter hvert.

Den eneste plakaten vi stusset litt på, var en stor plakat med Ben & Jerry`s is på tilbud som hang over fryseren, men dette var ikke plasseringen for is, og ikke for Ben & Jerry`s. Det var kun andre frossenvarer i nærheten av denne plakaten, mens man fant igjen tilbudet og produktene i egen fryser nærmere kassen. Normalt sett ville vi anbefalt og hatt tilhørende materiell rett ved det aktuelle produktet for å få best effekt. Her var det nok et ønske om å få brukt den store plakaten, og den passet ikke der selve produktet var plassert.

Det var god belysning i det meste av butikken, men det opplevdes litt mørkt innerst både rundt og inni meierikjølerne. Belysningen var grei helt øverst, men det ble ganske mørke hyller lenger ned i meierikjølerne.

Hygiene

Butikken opplevdes veldig ryddig og fin. Man opplever ofte at det på mandager er mye varepåfylling, men her var ting på stell med bra varetrykk og lite varer på gulv eller rot på gulv og mellom hyllene.

Butikken opplevdes også ren og fin både på gulv, og glassflater.

Personell

Det var flere ansatte på plass i butikken da vi var der, og alle bar korrekt uniform.

Personen som bemannet kassen drev med varepåfylling ved inngangen da vi kom, og han tok seg tid til å se oss og si hei da vi kom inn. Samme personen ekspederte oss da vi skulle betale, og ønsket oss en fin dag. Hyggelig start og avslutning på besøket.

Inne i butikklokalet var det et par som drev med varepåfylling, og vi så de hjalp flere kunder med å vise produkter de ikke fant.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet består av tre kasser, hvor kun en kasse var bemannet. Dette holdt fint i forhold til kundetrykket på det tidspunktet vi var der. Den ene kassen hadde en del varer plassert på båndet, så den så ikke ut til å være i bruk til vanlig.

Kasseområdet var ryddig, og med god plass mellom kassesonene. Vi ble raskt ekspedert.

Konklusjon:
  • En fin og ryddig butikk, med hyggelig personale
  • Bra varetrykk, og oversiktlige lokaler.
  • Litt mørkt innerst, og noe misvisende plakatering ett sted, men ellers veldig bra.
  • Hyggelig velkomst og avslutning på handelen.
Powered by Labrador CMS