Frukt & grønt

Nå kommer de norske salatene til butikkene

Nå er den norske grønne sesongen her og høstingen av både crispisalat, lollosalat og hjertesalat er allerede i gang.

Publisert Sist oppdatert

– Nå er det bare å glede seg over de norske herlige salatene som er på vei til butikken din. Friske, kortreiste salater er selve smaken av sommer, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding.

Det har vært mangel på salat i butikkhyllene rundt om i landet, men nå er de norske salatvekstene klare for høsting.

– Forholdene ligger godt til rette for en flott start på sesongen. Været har vært godt, lyse dager med mye sol og lave nattetemperaturer skal i teorien gi svært gode produkter. Både crispy og smakfulle, sier Bjarte Åsbø i Grøntprodusentenes samarbeidsråd.

Ifølge Bogstrand Sagen er hjertesalat og crispisalat blant våre største salatsorter.

– Takket være moderne veksthusproduksjon kan vi få tak i norsk salat i butikk store deler av året. Den norske salaten er frisk og fristende. Høstingen av frilandsproduksjonen har startet flere steder i landet. Nå kommer både crispisalat og hjertesalat på løpende bånd fra landets dyktige salatprodusenter.

Produsentene av veksthuscrispi har nytt godt av mye lys og kjølige netter.

– Dette gjør at gartneren har full kontroll på styringsparameterne slik at kvaliteten blir svært god. I tillegg har salget vært svært godt, noe som tyder på høy etterspørsel, sier Åsbø, og fortsetter.

– Morderne veksthusproduksjon baseres på fornybar energi. Det fokuseres på gjenbruk av vann og gjødsel for en mer bærekraftig produksjon. Resirkulering av gjødselvann er viktig for å unngå tap av næringsstoffer. Produksjonen av norsk salat i veksthus har foregått i over 40 år og stadig ny teknologi gjør den norske produksjonen mer miljøvennlig.

­

Powered by Labrador CMS