Kjedenytt

Kiwi Sunndalsøra og butikksjef Bård Rød kan juble for tittelen «Årets butikk».

Kiwi Sunndalsøra ble best i kjeden

Kiwi Sunndalsøra og butikksjef Bård Rød kan juble for tittelen «Årets butikk» i konkurranse med 700 andre Kiwi-butikker i landet. – Helt uvirkelig, sier butikksjefen.

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble lørdag kveld delt ut under dagligvarekjedens årlige samling for butikksjefer fra hele landet. Bård Rød tok imot prisen på vegne av butikkens medarbeidere – en utmerkelse han vinner for første gang og var synlig stolt over.

– Det er så ekstremt mange andre bra butikker, og jeg vet at alle legger ned knallhardt arbeid hver eneste dag. At akkurat vi trakk det lengste strået er helt vilt. Det ble masse jubel og hurrarop blant medarbeiderne mine, sier Rød i en pressemelding.

Høyt nivå og super butikkstandard

Han leder ni ansatte som i år kommer til å lande på rundt 85 millioner kroner i omsetning. Rød takker alle kunder, både lokale og turister, og – ikke minst – kollegene sine.

– Den fantastiske gjengen på jobb er veldig sammensveiset. Vi har stort aldersspenn og flere nasjonaliteter blant oss. Og så har vi en skikkelig vinnerkultur. Vi stiller ekstremt høye krav til oss selv og er ikke fornøyde før vi er best. Absolutt alle er viktige for å få til det, sier butikksjefen.

Det var Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy som delte ut prisen lørdag. Han skryter blant annet av en butikk med svært høyt nivå og super butikkstandard.

– Dette er en butikk som har blitt drevet godt i mange år av en butikksjef som alltid har full kontroll. Her tenker de effektivitet i alle arbeidsoppgaver, og alle vet til enhver tid hva som skal gjøres. De har veldig gode rutiner, og medarbeiderne ligger alltid i forkant. Vi må også skryte av et svært lavt matsvinn.

– Etterlengtet

I jurybegrunnelsen kan man i tillegg lese at «På Kiwi Sunndalsøra møter vi et velsmurt maskineri, et topp motivert team og en tydelig leder. Butikksjefen er opptatt av at alle får god opplæring.»

– Jeg har alltid vært opptatt av at vi skal drive smart og effektivt, med gode rutiner og planlegging. Vi skal ikke stresse, kave og slite oss ut, men heller ligge i forkant og ha god kontroll, selv om det koker litt rundt oss, sier Rød.

Butikken så dagens lys i 2014, og har siden det blitt kåret til regionens beste butikk to ganger. Rød, som er født og oppvokst i bygda, har jobbet der siden starten. Det er også ti år siden sist Møre og Romsdal hentet hjem tittelen Årets Kiwi-butikk. Etterlengtet, ifølge regionsjef Trond-Erik Bekkevang, som også har mye fint å si om den ferske vinneren.

– På Kiwi Sunndalsøra er ingenting overlatt til tilfeldighetene. De har vært i norgestoppen i årevis, og har så langt i år en omsetningsvekst på nesten 20 prosent. Det er imponerende arbeid av Bård og gjengen hans, og jeg er skikkelig stolt av dem, forteller han.

Powered by Labrador CMS